Gratis Beveiligingscan voor bedrijven

AAB Beveiligingen bezoekt uw bedrijfspand of kantoor en brengt een vrijblijvend advies uit over de beveiliging
Maak nu een afspraak!

Beveiliging nieuws


Cybercrmininaliteit

Iedere ondernemer wordt vroeg of laat slachtoffer van cybercriminaliteit zoals phishing, hacking, ransomware of malware.

Gebleken is dat één op de drie ondernemers niet op de hoogte is van de maatregelen om cybercrime te voorkomen en/of te beperken; doorgaans wordt alleen vertrouwd op de “standaard” antivirussoftware.

Wij van AAB Beveiligingen menen dat cybersercurity een onderdeel moet uitmaken van een totaal beveiligingsplan en kunnen de afnemers adviseren over de te nemen organisatorische en technische maatregelen.

Brandmeldinstallatie; wel of niet verplicht?

Of u verplicht bent een brandmeldinstallatie (BMI) te installeren is afhankelijk van de zelfredzaamheid van de personen in uw gebouw. Voor het bepalen van het juiste type is bovendien de hoogte, de gebruiksfunctie, oppervlakte en het aantal bouwlagen belangrijk. Is in uw situatie een brandmeldinstallatie verplicht, dan zijn ook een ontruimingsalarminstallatie en ontruimingsplan vereist. Brandmeldinstallaties moeten qua ontwerp en uitvoering voldoen aan wettelijke regelgeving; voor u een BMI aanschaft, moet u een Programma Van Eisen (PVE) laten opstellen, waarin ook de controle en het onderhoud van de BMI wordt vastgelegd. De toetsende instantie (vaak de gemeente) moet vooraf uw PVE goedkeuren. 

De Meldkamer

Een meldkamer ontvangt en volgt niet alleen inbraak- of brandmeldingen op; ook wordt het alarm- of brandmeldsysteem zelf gemonitord. Een technische storing, verkeerd of afwijkend gebruik etc. worden ook door een meldkamer gedetecteerd en opgevolgd, voorbeelden hiervan zijn;

* Uitschakeling onder dwang
* Registratie in-en uitschakel van (blok-)tijden
* Sabotage van het systeem
* Stroomstoring
* Continue lijnbewaking
* Etc...

Het is daarom dan ook dat de verzekeraar bij risico objecten een meldkamer aansluiting eist; de verzekerde en verzekeraar zijn beide ingedekt voor de risico’s tegen een inbraak of brand.