Gratis Beveiligingscan voor bedrijven

AAB Beveiligingen bezoekt uw bedrijfspand of kantoor en brengt een vrijblijvend advies uit over de beveiliging
Maak nu een afspraak!

Beveiliging nieuws


Mistgeneratoren

En alarmsignaleringssysteem kan niet altijd voorkomen dat een inbreker goederen mee neemt. Het afgaande alarm zal de inbreker wel afschrikken, maar hem er niet van weerhouden zo snel mogelijk goederen te vergaren en met de buit te verdwijnen.

Door plaatsing van een mistgenerator wordt het de inbreker een stuk lastiger gemaakt. Op het moment dat de inbreker wordt gedetecteerd, zal de ruimte zich binnen enkele seconden volledig vullen met mist, waardoor de inbreker geen hand voor ogen ziet en zelfs gedesoriënteerd kan raken. Het wordt daardoor vrijwel onmogelijk om een grote buit te vergaren.
Cybercrmininaliteit

Iedere ondernemer wordt vroeg of laat slachtoffer van cybercriminaliteit zoals phishing, hacking, ransomware of malware.

Gebleken is dat één op de drie ondernemers niet op de hoogte is van de maatregelen om cybercrime te voorkomen en/of te beperken; doorgaans wordt alleen vertrouwd op de “standaard” antivirussoftware.

Wij van AAB Beveiligingen menen dat cybersercurity een onderdeel moet uitmaken van een totaal beveiligingsplan en kunnen de afnemers adviseren over de te nemen organisatorische en technische maatregelen.Terrein Beveiliging

Terreinbeveiliging voor uw te bewaken terrein kan veel meer omvatten dan een passende omheining; 

Hekwerkdetectie
Een lus systeem in het hekwerk detecteert pogingen van overklimming en doorknippen van een hekwerk, waarbij ook de bepaalde zone kan worden aangegeven. Ook kan er een systeem worden geplaatst waarbij het hekwerk onder spanning staat, zodat een indringer onmiddellijk een stroomstoot krijgt en zijn pogingen zal staken.

Bodemdetectie
Via sensoren in de grond worden trillingen of verschil in druk opgevangen, op het moment dat iemand over deze plek loopt. Deze worden vervolgens omgezet in een elektrisch signaal en doorgegeven aan de alarmcentrale.

Radar- en Infrarooddetectie
Radar en infrarood detectiesystemen registreren aanwezigheid van een persoon op of door een bepaald detectiegebied; een hoogwaardige vorm van beveiliging, met een grote mate van detectiezekerheid bij een laag ongewenst alarm ratio.

Door koppeling van deze middelen aan een alarm- en camerasysteem wordt een verfijnd buitendetectiesysteem gerealiseerd; mocht er overhoopt “iets” gebeuren kan de meldkamer direct zien waar wat gebeurt en hierop acteren


Kleine Blusmiddelen

Er zijn veel verschillende soorten “kleine” blusmiddelen; slanghaspels (water), schuimblussers, CO²-blussers, poederblussers, branddekens etc.

Welke nu bij welk brandtype moet worden toegepast is handig samengevat in het onderstaande schema; uiteraard kunnen wij u adviseren over de toepassingen hiervan in uw specifieke situatie.


Brandmeldinstallatie; wel of niet verplicht?

Of u verplicht bent een brandmeldinstallatie (BMI) te installeren is afhankelijk van de zelfredzaamheid van de personen in uw gebouw. Voor het bepalen van het juiste type is bovendien de hoogte, de gebruiksfunctie, oppervlakte en het aantal bouwlagen belangrijk. Is in uw situatie een brandmeldinstallatie verplicht, dan zijn ook een ontruimingsalarminstallatie en ontruimingsplan vereist. Brandmeldinstallaties moeten qua ontwerp en uitvoering voldoen aan wettelijke regelgeving; voor u een BMI aanschaft, moet u een Programma Van Eisen (PVE) laten opstellen, waarin ook de controle en het onderhoud van de BMI wordt vastgelegd. De toetsende instantie (vaak de gemeente) moet vooraf uw PVE goedkeuren. 

De Meldkamer

Een meldkamer ontvangt en volgt niet alleen inbraak- of brandmeldingen op; ook wordt het alarm- of brandmeldsysteem zelf gemonitord. Een technische storing, verkeerd of afwijkend gebruik etc. worden ook door een meldkamer gedetecteerd en opgevolgd, voorbeelden hiervan zijn;

* Uitschakeling onder dwang
* Registratie in-en uitschakel van (blok-)tijden
* Sabotage van het systeem
* Stroomstoring
* Continue lijnbewaking
* Etc...

Het is daarom dan ook dat de verzekeraar bij risico objecten een meldkamer aansluiting eist; de verzekerde en verzekeraar zijn beide ingedekt voor de risico’s tegen een inbraak of brand.